Inschrijven

Leerling worden?

Om leerling te worden van de Theaterhavo/vwo doe je eerst auditie. Hierbij wordt gekeken naar je aanleg en eventueel talent, maar ook naar je doorzettingsvermogen en motivatie. Persoonlijk contact vinden wij belangrijk. Daarom organiseren wij na een geslaagde auditie ook een persoonlijke kennismaking met jou en je ouders. Met elkaar bespreken we onder meer het advies van je school en je persoonlijke situatie. Op basis van het advies van je basisschool, de uitslag van de auditie en uitkomst van de kennismaking, besluiten we of je kunt worden toegelaten tot De Theaterhavo/vwo. Omdat je nog maar op één school mag inschrijven in Rotterdam krijg je de uitslag van toelating ruim op tijd, zodat je als je niet toegelaten wordt nog kunt inschrijven op een andere school.

Inschrijfdeadlines

De uiterste inschrijfdatum voor de auditie voor de brugklas is donderdag 8 februari 2018 tot 11:00 uur. De audities vinden vervolgens plaats op dinsdag 13 en woensdag 14 februari 2018. Voor de zij-instromers sluit de inschrijving op vrijdag 8 juni 2018. De audities voor de zij-instromers vinden plaats op donderdag 14 en vriidag 15 juni 2018.
Meld je aan vóór de sluitingsdata, dan ben je verzekerd van een auditieplek! Heb je vragen over audities stuur dan een mail naar het kantoor van De Theaterhavo/vwo of bel naar 010 244 33 00.

Inschrijven zij-instromers

Het is ook mogelijk om in te stromen in het tweede, derde of vierde jaar van De Theaterhavo/vwo. Er is echter maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Op basis van de uitslag van de auditie én een motivatiegesprek bepalen wij of je op de wachtlijst wordt geplaatst. Bekendmaken van een definitieve toelating kan pas plaatsvinden aan het einde van het schooljaar. Dit is afhankelijk van het aantal beschikbare plaatsen. Natuurlijk moet je ook in het bezit zijn van een overgangsbewijs naar het leerjaar waarvoor je auditie hebt gedaan.

Bekijk hier de voorwaarden voor zij-instromen.

Inschrijven

Helaas zijn de deadlines voor de inschrijvingen brugklas en zij-instroom schooljaar 2018-2019 verstreken.
Neem voor meer informatie over inschrijven contact op met de administratie van De Theaterhavo/vwo via: 010 244 33 00 of mail naar: thv.administratie@hofpleinrotterdam.nl

Audities

Na inschrijving word je uitgenodigd voor één dagdeel (een ochtend of een middag). Tijdens dit dagdeel wordt de gehele auditie afgenomen. De audities voor de brugklas staan gepland op dinsdag 13 en woensdag 14 februari 2018. De audities voor zij-instromers staan gepland op donderdag 14 en vrijdag 15 juni 2018.

Auditie Theater

Op de auditiedag werk je samen met je auditiegroep een dagdeel lang met docenten aan opdrachten voor de disciplines spel, dans en zang. Tijdens de auditie krijg je de tijd om opdrachten ‘eigen te maken’. Ook zullen we je vragen welke ideeën je zelf hebt over een bepaalde opdracht en bespreken we hoe jij de auditie hebt ervaren.

Auditie Vormgeving

Voorafgaand aan de auditie krijg je de opdracht om een map samen te stellen van eigen werk en moet je een thuisopdracht maken. Dit werk lever je bij de docent in op de auditiedag. Tijdens de auditie werk je een dagdeel lang met een docent aan diverse opdrachten.

Auditie Film

Voorafgaand aan de auditie krijg je een vragenlijst toegestuurd die je moet invullen en je maakt een thuisopdracht. Dit werk lever je bij de docent in op de auditie. Tijdens de auditie heb je een gesprek van ongeveer een half uur bij de filmdocenten waarbij je thuisopdracht wordt bekeken en besproken.