Projecten & presentaties

Projecten en presentaties

Leerlingen van de Theaterhavo/vwo werken aan creatieve projecten en zijn te zien in presentaties en voorstellingen. Graag geven we je op deze pagina een kijkje achter de schermen!

OSE Vormgeving in Kunsthal Rotterdam

Zaterdag 5 maart, tijdens Museumnacht010 presenteerden de 4e en 5e-jaarsleerlingen vormgeving in de Kunsthal Rotterdam hun eigen werk in de vorm van een fototentoonstelling genaamd Inspireer mij! aan het brede publiek. Een tentoonstelling gebaseerd op het werk van de Amerikaanse fotograaf Philippe Halsman.

Lees verder >>

Bekijk hier ook de film van WIRED on Tour en zie wat allemaal voorafging aan de fototentoonstelling Inspireer mij!

Ondernemende Projecten

De Ondernemende Projecten zijn een aantal mini-ondernemingen die in korte tijd en eenmalig een product op de markt brengen. Deze bedrijfjes lijken zoveel mogelijk op echte ondernemingen: er zijn afdelingen, functies, vergaderingen, er is een startlening, een product en er kan winst of verlies gemaakt worden. Ieder jaar wordt de winst aan een goed doel gedoneerd. Dit schooljaar hebben de leerlingen ervoor gezorgd dat Make-A-Wish een cheque ontving van €1503,12 waarmee zij de liefste wens van kinderen tussen de 3 tot 18 jaar met een levensbedreigende ziekte kunnen vervullen.

Lees verder>>

OSE Regie & Toneel

Op De THV kun je kiezen om je OSE (Openbaar School Examen) te doen middels een eigen regie of door te spelen in een toneelstuk.  De leerlingen regisseren hun eigen klasgenoten in uiteenlopende korte stukken, waarin ze allemaal hun eigen inspiratie en fascinatie trachtten over te brengen op het publiek. Zelf geschreven stukken, bestaande teksten en stukken op basis van improvisatie passeren tijdens OSE Regie & Toneel de revue.

Lees verder>>