Vormgeving

De vormgevingsklas

Wil jij jouw creativiteit verder ontwikkelen? Word jij de nieuwe Viktor & Rolf, Joep van Lieshout, Marlene Dumas of Banksy? Ga jij de uitdaging aan en maak jij onder persoonlijke begeleiding het mooiste ontwerp? Spreekt het jou aan om in kleine klassen het maximale te bereiken op kunstzinnig gebied? Dan is de richting Vormgeving op De Theaterhavo/vwo iets voor jou.

Bij Vormgeving leer je in 6 tot 8 uur in de week werken naar de ‘echte’ praktijk toe met vakmensen en kunstenaars in theater, kunstpraktijk en musea. Bijvoorbeeld Hofplein Rotterdam heeft jarenlange ervaring in het maken van decors, kostuums en grime.

De richting Vormgeving op De Theaterhavo/vwo haalt alles uit het creatieve talent van leerlingen door middel van de kleinschaligheid van de school, persoonlijke aandacht en verbinding met de kunstwereld. Hierdoor krijgt iedereen de kans zich op zijn of haar eigen manier te ontwikkelen en uit te groeien tot een creatief denker met verstand van kunst. Want bij vormgeving bereiden we je niet alleen voor op de kunstacademie of Design Academy, ook krijgen de leerlingen uitgebreide kennis van kunstgeschiedenis en –theorie, die van toepassing is in andere alfa- en bètastudies.

Ontwerpen

Haal alles uit jouw creatieve talent. In kleine klassen van maximaal 16 leerlingen krijg je alle handvatten aangereikt om je creativiteit te ontwikkelen. Je gaat aan de slag met verschillende materialen en technieken.

Uitvoeren

Je leert in de vormgevingsklas hoe je moet solderen, boren en zagen. Maar je gaat ook werken met textiel, karton, gips en afvalmateriaal. Op tweedimensionaal gebied krijg je les in de volgende disciplines: schilderen, tekenen, photoshop, grafisch vormgeven, perspectief tekenen en ontwerpen.

Exposeren

Op driedimensionaal gebied komen de volgende vakgebieden aan bod: beeldende vorming en -kunst waaronder: productontwerp, mode, architectuur, kostuumontwerp, decorontwerp en grimeren. Door dit brede aanbod kun je naar verloop van tijd je eigen weg inslaan en je verdiepen op de gebieden die jou het meest interesseren.

Creatieve talenten

De richting Vormgeving op De Theaterhavo/vwo haalt alles uit het creatieve talent van leerlingen door middel van de kleinschaligheid van de school, persoonlijke aandacht en verbinding met de kunstwereld. Hierdoor krijgt iedereen de kans zich op zijn of haar eigen manier te ontwikkelen en uit te groeien tot een creatief denker met verstand van kunst.

Naast de lessen bezoek je voorstellingen en tentoonstellingen. Buiten de school maken wij verbinding met instellingen als Villa Zebra en museum Boijmans van Beuningen, waar jij de kans krijgt om te exposeren en je werk aan een breder publiek te tonen. Door verbindingen te maken binnen en buiten school leer je je talenten maximaal in te zetten. Daarnaast zoeken we verbindingen met de avo-vakken (bijvoorbeeld wiskunde en Nederlands), maar ook met de andere kunstrichtingen (Film en Theater). We zoeken deze verbinding binnen presentaties, maar ook ga je samenwerken aan theaterproducties en animaties. Je leert samenwerken en je ideeën vakoverstijgend vorm te geven.