School

Over ons

Natuurlijk is niemand hetzelfde, gelukkig maar! De Theaterhavo/vwo biedt je een veilige en prettige plek, waar jij je vertrouwd en thuis kunt voelen. We leren je doel- en praktijkgericht denken en handelen. We bieden je een goede mix tussen theorie en praktijk waarbij wij een beroep doen op je zelfstandigheid en eigen initiatief.

Daarnaast vinden wij het belangrijk dat jouw sociale vaardigheden en inzichten optimaal worden ontwikkeld. De docenten streven samen met jou naar een maximaal onderwijsresultaat. De ervaringen die je opdoet bij De Theaterhavo/vwo kunnen je een uitstekende basis bieden voor een evenwichtige plek in de maatschappij.

Een goed inspectierapport en goede examenresultaten bevestigen dat leerlingen van De Theaterhavo/vwo op een hoog niveau worden voorbereid op vervolgstudies.

Lestijden

Rooster

1e lesuur 08.55 – 09.45 uur
2e lesuur 09.45 – 10.35 uur
Pauze vijftien minuten
3e lesuur 10.50 – 11.40 uur
4e lesuur 11.40 – 12.30 uur
Pauze half uur
5e lesuur 13.00 – 13.50 uur
6e lesuur 13.50 – 14.40 uur
Pauze tien minuten
7e lesuur 14.50 – 15.40 uur
8e lesuur 15.40 – 16.30 uur

Natuurlijk is niemand hetzelfde,
gelukkig maar!

Speerpunten

Met een diploma van De Theaterhavo/vwo sta je stevig in je schoenen en kun je alle kanten op. Het lesprogramma is weliswaar intensief, maar doelgericht en zorgvuldig opgebouwd. De Theaterhavo/vwo werkt aan de hand van drie speerpunten:

/1. Een havo- of vwo-diploma 

Doel: binnen vijf (havo) of zes (vwo) jaar een diploma behalen dat het mogelijk maakt om verder te studeren op bijvoorbeeld een HBO of universiteit.

/2. Talentontwikkeling 

Doel: het ontwikkelen van jouw creatieve vermogens en/of talent. Hiervoor volg je binnen het havo/vwo programma 6 tot 8 uur per week inspirerende lessen in jouw keuzerichting: Theater, Film of Vormgeving. De 6 à 8 uur die op De Theaterhavo/vwo aan de artistieke vakken worden besteed zijn de uren die op andere scholen ingevuld worden met vakken als tekenen, handvaardigheid, muziek, drama, etc.

Voor wie zich wil ontwikkelen: je moet (kunnen) doorzetten, openstaan voor de mening van anderen, samen kunnen werken en beschikken over een ijzersterke motivatie om verder te groeien.

/3. Communiceren, ondernemen & presteren 

Doel: van school afkomen als ondernemende kunstenaar of als creatieve ondernemer. Gedurende je hele schoolloopbaan train je jouw ondernemende kwaliteiten. In het 1e en 2e leerjaar bij de culturele projecten. In het 3e leerjaar werk je in één van de Ondernemende Projecten. Met klasgenoten richt je een klein bedrijfje op. Je bent binnen jouw project medeverantwoordelijk voor de ontwikkeling van een product of dienst. Met elkaar maak je en bewaak je een financieel budget. Het publiek bereik je met het genereren van publiciteit. Met durf, zelfstandigheid en het nemen van eigen initiatief wordt praktijkgericht denken en handelen sterk gestimuleerd. Je werkt met echt geld, voor een echt publiek en met een concreet doel: winst behalen! Ook in de hogere leerjaren train je om de doelen waar te maken, te verwerkelijken en te presteren.

Meer informatie