3e-jaars halen €3397,37 op voor Kika met eigen onderneming

Donderdag 15 februari ontving Ton Legerstee van KiKa een cheque van €3397,37 die de derdejaarsleerlingen met hun eigen ondernemingen en projecten hebben opgebracht. Ieder jaar gaat de opbrengst naar een goed doel. Dit jaar hebben de leerlingen gekozen voor KiKa.

Het beste ondernemend project
In verschillende projectgroepen hebben de derdejaarsleerlingen van november 2017 tot en met januari 2018 een aantal uur per week zelfstandig gewerkt aan het opzetten van een eigen onderneming. Met deze onderneming organiseerden de leerlingen diverse projecten zoals, een dinnershow, bingo voor ouderen, masterclass, make-over, filmfestival, karaokeavond en nog vele andere projecten. Ze hebben het helemaal zelf opgezet en uitgevoerd.

Op donderdag 15 februari presenteerden de verschillende projectgroepen hun project aan onder andere een deskundige jury die vervolgens bepaalde welk project zich ‘Het beste Ondernemend Project van het jaar’ mag noemen. De organisatie van de ‘The battle of the decades’ ging er met deze titel en prijs vandoor. Zij organiseerden een succesvolle karaokeavond.

Met afdelingen, functies en zakelijke relaties zijn de acht mini-ondernemingen, echte bedrijven. Op deze manier oefenen de leerlingen met vaardigheden die met ondernemendheid, creativiteit, en samenwerken te maken hebben.