Een College Tour met burgemeester Aboutaleb

Op vrijdag 23 februari jl. bracht burgemeester Ahmed Aboutaleb een bezoek aan onze derde- t/m vijfdejaars leerlingen van de THV. In de Theaterschool maakten de leerlingen in een College Tour setting kennis met de burgemeester. Het bezoek was extra bijzonder aangezien het op initiatief van de burgemeester plaatsvond.


Na een hartelijk welkom door onze locatieleider Burt Aurik en hoofddocent van de kunstvakken, Jaco van der Moolen, was het woord onder andere aan de leerlingen zelf. Verschillende vragen over het persoonlijk leven en loopbaan van de burgemeester werden aan hem gesteld, maar ook vragen over de stad Rotterdam, het beleid en jongeren in de stad.
Uiteraard was er ook ruimte voor enkele zang en spelperfomances van de leerlingen. Nienke de Deugd: ‘Het voelt toch wel als een eer om een klein theaterstuk te mogen laten zien aan de burgemeester. Zo geven we een kijkje in wat we dagelijks doen in de lessen.’

Tijdens het bezoek nam burgemeester Aboutaleb ook kort de gelegenheid om te spreken over het belang van cultuur voor de stad: ‘Cultuur is de bezieling en verbeelding van de samenleving’, aldus de burgemeester. Een mooie omschrijving van de rol die de creatieve en ondernemende leerlingen van De Theaterhavo/vwo in de samenleving hebben.

Fotografie: Fleur Beerthuis