OSE Regie & Spel

Afgelopen weekeinde hadden de vijfdejaars theaterleerlingen hun grote schoolexamens spel.

Op de THV kun je kiezen om je OSE (Openbaar School Examen) te doen middels een eigen regie of door te spelen in een toneelstuk. Zo stonden er zaterdag tal van regies van leerlingen. De leerlingen regisseerde hun eigen klasgenoten in uiteenlopende korte stukken, waarin ze allemaal hun eigen inspiratie en fascinatie trachtten over te brengen op het publiek. Zelf geschreven stukken, bestaande teksten en stukken op basis van improvisatie passeerden de revue.

Daarnaast waren er dit weekeinde ook drie zeer uiteenlopende toneelstukken te zien van leerlingen  die in plaats van regie voor spel hadden gekozen, waarbij ze hun spelkwaliteiten toonden. In ‘Limbo’ presenteerde de spelers een sterk ensemblestuk dat middels oude Griekse teksten de actuele vluchtelingenproblematiek onderzocht. Met ‘De naam’ van de Noorse schrijver Jon Fosse speelden zij een beklemmend samenzijn van een beschadigde familie met tal van ongemakkelijke stiltes en in ‘Gepamperd & Gepeperd’ van Toon Tellegen en Ko van den Bosch’ speelden zij zowel moeders als kinderen in een moderne voortrazende maatschappij.

De naam

De naam

Gepamperd & Gepeperd

Gepamperd & Gepeperd

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Extra bijzonder aan deze jaargang was dat de beoordeling dit jaar in handen was van twee oud leerlingen van de THV. De beoordeling komt ieder jaar tot stand door toneelspelers en regisseurs uit het vak. Amy van de Weerden studeerde vorig jaar af aan de toneelacademie in Maastricht en Dorien van Gent van de toneelschool in Amsterdam.

Eerder was Gino Taytelbaum, onder andere oud-leerling THV en inmiddels afgestudeerd aan de dansacademie in Rotterdam, de beoordelaar bij de dansexamens.

Dorien & Amy

Dorien & Amy

Gino

Gino