Richtingen

Heb je altijd al een kijkje willen nemen in onze school?

Wil je meer informatie over de kunstvakken?

Of sta je te springen om je aan te melden?

Net als vorig jaar kan je ook dit jaar via de  gratis  “Open Dag App” kennismaken met De Theaterhavo/vwo. Download de app via een van de onderstaande iconen en maak alvast kennis met onze school!

GOOGLE APP

Klik hier voor de instructie!

Richtingen

Speciaal voor alle geslaagden feliciteert de wethouder van Onderwijs, Cultuur en Toerisme, Said Kasmi, jullie van harte met het behalen van jullie diploma!

Voor alle leerlingen die nog een herexamen hebben: veel succes!

#geslaagdinrotterdam

Richtingen

We hebben weer een mooi overzicht van nieuws over oud-leerlingen van De Theaterhavo/vwo samengesteld!

Joëlle van Adrichem

Joëlle is een oud-leerling van De Theaterhavo/vwo en heeft ruim een jaar geleden haar eigen bedrijf opgericht: JA Film. Joëlle werkt op filmsets en heeft bijvoorbeeld bijgedragen aan de 48 Hour film ‘Garbage’, de serie ‘Spangas'(seizoen 14) en de film ‘GRIT’.

Hoewel Joëlle niet bij ons haar diploma heeft gehaald, maar op het Grafisch Lyceum, verdient zij natuurlijk ook een plekje in onze spotlight!

Bekijk de website van JA Film voor meer informatie over het werk van Joëlle: https://ja-film.nl/


Lucas Rietveld

Lucas is ook een oud-leerling van De Theaterhavo/vwo die in de mediawereld werkzaam is. Momenteel werkt hij als editor bij Stay in Touch Media en edit hij bijvoorbeeld video’s voor het programma ‘De Helden van Nu’.

Lucas is ook een leerling die niet bij ons, maar op het Grafisch Lyceum in Rotterdam zijn diploma heeft gehaald. Omdat we graag op de hoogte blijven van al onze leerlingen, hoort Lucas ook in dit overzicht thuis!


Zafanja Ellensburg

Dat je niet altijd een baan in de media hoeft aan te nemen na het behalen van je diploma aan De Theaterhavo/vwo bewijst Zafanja. Met haar eigen bedrijf ‘Bloss Brows’ zorgt Zafanja voor de mooiste wenkbrauwen in de regio Rotterdam.

Waarom Zafanja een baan bij NOSstories heeft laten schieten en gekozen heeft voor een baan waarin creativiteit en ondernemendheid centraal staan, legt ze in deze video uit:


Iris Vrolijks

Met een beetje geluk zal onze oud-leerling Iris Vrolijks vanaf maart als volksvertegenwoordiger te vinden in de Tweede Kamer. Sinds 2018 zit zij al in de gemeenteraad van Maassluis voor de PvdA en interesseert zij zich in onderwerpen als: duurzaamheid, onderwijs, jeugdzorg en jongeren.

De komende tijd zal Iris, die op plek 28 staat van de kiezerslijst, volop bezig zijn met campagne voeren. En wie weet kunnen we dan vanaf maart zeggen dat een oud-leerling van De Theaterhavo/vwo in de Tweede Kamer zit!


Maurice van Kersbergen

Alumnist Maurice van Kersbergen zal op vrijdag 8 januari 2021 te zien zijn in de Blind Auditions van The Voice of Holland. Wij wensen Maurice veel succes toe en hopen dat minimaal één van coaches voor hem gaan draaien!

Het Gouds Dagblad schreef een artikel over Maurice dat je kan lezen via: https://goudsdagblad.nl/lokaal/maurice-van-kersbergen-in-the-voice-of-holland

Richtingen

Dit is het statement van de Rotterdamse onderwijsinstellingen die we graag even willen delen.

Als Rotterdamse onderwijsinstellingen vinden we dat alles getoond en gezegd mag worden, ingebed in de pedagogische en didactische visie van de onderwijsinstelling of opleiding. Voor de goede orde: niet alles moet getoond worden, alles mag getoond worden. Docenten hebben, in de context van het pedagogisch-didactisch ontwerp van hun opleiding, de vrijheid hun lessen naar eigen inzicht in te richten. Zonder censuur. Niet om te provoceren. Niet om een politiek statement te maken. Maar wel om jonge mensen te leren de complexe wereld van nu te duiden.

De uitgebreide versie kun je lezen door hier te klikken.

 

Richtingen

We hebben er even op moeten wachten, maar het is nu definitief:

 

Dit jaar is 99% van onze havoleerlingen geslaagd en op het vwo mag bij 100% van onze leerlingen de vlag uit!

 

Wat zijn we trots op deze resultaten in bijzondere tijden! Namens alle medewerkers van De Theaterhavo/vwo:

gefeliciteerd!!

Richtingen

Een aantal van onze alumni hebben tijdens de afgelopen weken, die voor een groot deel beheerst werden door corona gerelateerd nieuws, hun creativiteit laten zien. Een verzameling van mooie, indrukwekkende en toffe initiatieven!

Help ’n Happie

Oud-leerlingen Jeanine Leenheer en Naomi Heijlands hebben zich tijdens deze crisis ingezet voor Help ’n Happie. Hiermee hebben zij geld ingezameld om hardwerkende helden van een maaltijd te voorzien. Koks zijn dankzij de donaties aan de slag gegaan om maaltijden te bereiden voor o.a. medewerkers in de zorg.

Facebookpagina Help ’n Happie

 

Muzikale bijdragen

De intelligente lockdown heeft een hoop van onze alumni geïnspireerd tot het maken van muziek. Zo bracht Neil Hollyn zijn debuutsingle uit tijdens deze periode. Ook Willemijn de Boer en Doris Bagijn hebben de afgelopen coronatijd gebruikt om hun creativiteit te botvieren. Beiden hebben zij een nummer gemaakt over de dingen die je mist wanneer je in een anderhalvemeter-samenleving woont.

Debuutsingle Neil Hollyn – Icarus & The Sun

Willemijn de Boer – Doorgaan

Doris Bagijn – Alleen in de stad

Richtingen

Door alle maatregelen die zijn genomen rondom COVID-19 is iedereen op dit moment erg beperkt in zijn/haar bewegingsvrijheid. Voor leerlingen van de bovenbouw betekent dit bijvoorbeeld dat het oriënteren op een vervolgstudie erg lastig is geworden. Leerlingen kunnen immers geen open (les)dagen of informatiebijeenkomsten bezoeken. Gelukkig is daar iets op bedacht!

(meer…)

Richtingen

Voor het eerst in ons bestaan zullen we helaas moeten loten voor de eerste klas van het aankomende schooljaar(2020/2021). Zeven leerlingen zullen we daardoor geen plek kunnen bieden in één van onze vier brugklassen.

Bekijk via deze link de uitslag van de loting:

Loting De Theaterhavovwo brugklas 2020-2021

 

Richtingen

Zoals jullie allemaal hebben gemerkt zijn het bijzondere tijden. Ook op De Theaterhavo/vwo hebben we afgelopen week besloten om de deuren van de school te sluiten i.v.m. COVID-19. Het onderwijs aan onze leerlingen gaat echter wel gewoon door!

Leerlingen en ouders worden via de e-mail op de hoogte gebracht van afspraken en nieuwe ontwikkelingen. Speciaal voor deze ongewone omstandigheden hebben we een aantal FAQ(frequently asked questions) over de THV en COVID-19 op een rijtje gezet.

De FAQ is te vinden op het intranet van de leerlingen. Deze staat helemaal onderaan de homepage of is te vinden via deze link: Inloggen Intranet leerlingen

Richtingen

Enige tijd geleden is museum Boijmans van Beuningen op de THV langs geweest met het project ‘Boijmans in de klas’. Tijdens dit project komen de kunstwerken van het museum, dat tijdelijk is gesloten vanwege renovatiewerkzaamheden, bij scholen in de klas langs. Ook op de THV kwam Boijmans langs en het RTL-programma ‘Koffietijd’ was erbij!

Bekijk hier het filmpje van Koffietijd!

Richtingen

Een mooie prestatie van oud-THV’er Nienke Tromp: afgelopen week behaalde zij haar Schuld Hulp Maatje certificaat. Hiermee is zij het jongste hulpmaatje van Nederland en dat verdient natuurlijk een artikel in de krant én een plekje op onze website!

Lees het artikel over Nienke hier

Richtingen

Mooi nieuws van een oud-leerling van de THV: Alyssa Gonzalez is geselecteerd voor het Leids Cabaret Festival! Samen met zeven andere deelnemers staat zij in de voorrondes op maandag 10 en dinsdag 11 februari in de Leidse Schouwburg. Na deze voorrondes wordt bepaald welke deelnemers er doorgaan naar de halve finale(13 februari) en de finale(15 februari).

We hopen natuurlijk dat Alyssa de finale gaat bereiken en wensen haar veel plezier en succes!

 

Wil je Alyssa zien tijdens de voorronde van het Leids Cabaret Festival op 11 februari of meer te weten komen over het festival? Klik hier om kaartjes te bestellen en meer te lezen!

Richtingen

Oud-THV’er Lot van Teylingen is bezig met een groot kunstproject op de locatie Academieplein van de Hogeschool Rotterdam. Lot maakt, samen met medestudent Damian van Soest, een uitnodigendere plek van ‘De Kuil’, zoals de ruimte naast de kantine heet. De studenten van de Willem de Koning Academie hebben al heel wat tijd in het project geïnvesteerd, maar het resultaat zal ongetwijfeld tof worden!

Lees hier meer over het project!

Richtingen

Er is weer mooi nieuws over een alumni van de THV: Josha Stradowski speelt één van de hoofdrollen in de dramaserie Hoogvliegers!

In deze serie volgen we Rutger(gespeeld door Josha), Guus(Soy Kroon) en Leyla(Sinem Kavus) die een opleiding volgen bij de Koninklijke Landmacht. Daarnaast zijn ook grote namen als Fedja van Huêt en Gijs Scholten van Aschat te zien. In de serie zien we, naast de hoofdpersonen en hun leven tijdens de opleiding, ook de families, het verdriet, de vreugde, de liefde, oorlog en vrede. Dat belooft veel goeds!

Hoogvliegers is vanaf 11 januari a.s. elke zaterdag te zien om 21.45 uur op NPO 1.

 

Meer lezen over deze serie of de trailer bekijken? Klik dan hier! 

 

 

Richtingen

Vrijdag 13 december zullen de voetjes voor het eerst dit schooljaar van de vloer gaan tijdens het KERSTGALA!

Waar:             Club MyKech, Schiestraat 40 in Rotterdam

Voor wie:       Alle leerlingen van de THV(één introducé per persoon toegestaan)

Tijd:                20.30 – 0.00 uur (klas 1 en 2)                20.30 – 01.30 uur (klas 3 t/m 6)

Thema:          Kerstsfeer/feestelijk

Kosten:          Leerlingen €9 vvk, €10 aan de deur                Introducés €10

Kaartjes kunnen via deze link gekocht worden tot donderdagavond(12/12) 20.00 uur.

 

Er zijn kluisjes aanwezig, deze kosten €2 en moeten cash betaald worden. De drankjes tijdens het schoolfeest kunnen zowel met cashgeld als via pinnen betaald worden.

 

Tot vrijdag!