THV doet mee aan CityLab010

CityLab010 is dé werkplaats voor de stad van morgen. De plek waar ideeën voor Rotterdam werkelijkheid worden. En de THV doet mee met het unieke idee van speldocent Inge van Rossum: Flippen in Rotterdam.

Wat gaan we doen?

De THV wil een lesmethode ontwikkelen waarbij leerlingen instructiefilmpjes maken om andere Rotterdamse scholen te inspireren zelf ook op een (inter)actieve manier lesstof eigen te maken en ermee aan de slag te gaan. De werkvorm die wij via de telefoon, ipad of computer willen aanbieden, wordt ook wel Flipping the Classroom genoemd.

Waarom goed voor Rotterdam?

De gemeente Rotterdam wil dat de stad een sterk cultureel klimaat heeft. Ze willen optimale voorwaarden scheppen voor de productie van kunst en cultuur, voor de toegankelijkheid ervan en voor het delen van informatie, kennis en middelen. Dat willen wij ook!

Waarom vernieuwend?

De instructiefilmpjes bij Flipping the Classroom worden door leerlingen zelf gemaakt. Op deze manier willen wij de verbinding maken tussen theorie en praktijk waarbij de leerlingen zelf een grote rol spelen.

En wie kunnen dat nu beter uitleggen dan de leerlingen zelf! Check daarom het filmpje hieronder.