Film

De filmklas

Je hebt een passie voor film? Je vindt het leuk om verhalen te maken en de wereld om je heen op beeld vast te leggen? En met regisseren, filmen, montage en beeldbewerking kun jij je uren bezighouden? Dan is de filmklas iets voor jou!

Binnen het reguliere havo- of vwo-lesprogramma volg je iedere week lessen van gespecialiseerde docenten uit de film- en videowereld. Zij leren je hoe je camera, licht en geluid kan inzetten om verhalen te vertellen en boodschappen over te brengen. Ook leer je hoe je het beeldmateriaal moet monteren en bewerken op de computer. Zo weet je steeds beter hoe je een idee uitwerkt tot een film.

Regisseren

Om een filmproductie te kunnen realiseren leer je ondernemersvaardigheden in te zetten en omdat je een film altijd met elkaar maakt, leer je met verschillende mensen samenwerken.

Filmen

Je werkt met de filmers uit jouw klas, maar ook krijg je tijdens verschillende projecten de mogelijkheid om met leerlingen van de richtingen Theater en Vormgeving samen te werken. Door elkaar te helpen en elkaars kennis te benutten, kun je een mooi(er) resultaat neerzetten.

Monteren

Je kennis van o.a. film- en verbeeldingstechnieken wordt vergroot door het bezoeken van tentoonstellingen, films en theatervoorstellingen.

Eindexamen

Het is natuurlijk nog ver weg, maar tijdens je eindexamen film presenteer je je eigen film aan een groot publiek. Je hebt zelf het script geschreven, de casting en de opnames gedaan, het beeld en geluid gemonteerd en je hebt alles geregeld wat er nodig is om tot een mooi eindresultaat te komen.

Voor je eindexamen beleef je in de overige lesjaren veel plezier aan filmlessen die je alles zullen bijbrengen om jouw idee├źn te vertalen naar boeiende films.