Een ontmoeting met staatssecretaris Dekker

Op donderdag 17 maart namen Nienke en Elise samen met meneer Aurik vanuit de THV deel aan een belangrijke vergadering op het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap over de Diagnostische Tussentijdse Toets. En uiteraard hoort daar een meet & greet met staatssecretaris Sander Dekker bij. Lees verder of hoe zij het allemaal beleefden.

Hoi,
Wij zijn Nienke en Elise. Op donderdag 17 maart zijn wij samen met meneer Aurik op bezoek geweest bij het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap in Den Haag. Namens de THV namen wij deel aan een vergadering met onder andere staatssecretaris Dekker. Wij bespraken de Diagnostische Tussentijdse Toets (DTT). Ook hebben we het over het schoolsysteem in Nederland gehad. De vergadering duurde ongeveer 45 minuten.  We hebben onze mening kunnen delen en er werd echt naar ons geluisterd.

Vervolgens hebben we op de 15e verdieping nog verder gediscussieerd over verschillende aspecten van het onderwijs in Nederland. Ondertussen waren we voorzien van wat drinken en een snack (muffins 🙂 ). We voelden ons erg welkom en werden goed begeleid.

Het was erg leuk en leerzaam om te zien hoe het er bij het Ministerie van OCW aan toeging. Er werd veel in jargon gesproken, waardoor onze woordenschat is uitgebreid. Uiteindelijk hebben we nog een foto  met staatssecretaris Dekker gemaakt en daarmee komen wij in het dossier van de DTT dat wordt voorgesteld aan de Tweede Kamer.  Het was ook erg grappig om mee te maken dat alles zoveel serieuzer wordt genomen. Zo werden we bijvoorbeeld gevraagd om ons ID mee te nemen om toegelaten te worden bij het Ministerie.

Uit het gesprek met de staatssecretaris is gebleken dat de DTT een goed beeld van een leerling kan geven. Een voorwaarde is wel dat de uitslag meer gedetailleerd wordt weergegeven. Volgens ons is dit wat nodig is om van de DTT een geslaagde toets te maken die inzicht geeft in het kunnen van leerlingen.

En natuurlijk hebben we ook nog wat selfies gemaakt 🙂

Groetjes,
Nienke Medina de Deugd en Elise Welling

IMG-20160317-WA0010