Inschrijven

Leerling worden?

Om leerling te worden van De Theaterhavo/vwo doe je eerst auditie. Hierbij wordt gekeken naar je aanleg en eventueel talent, maar ook naar je doorzettingsvermogen en motivatie. Persoonlijk contact vinden wij belangrijk. Daarom organiseren wij na een geslaagde auditie ook een persoonlijke kennismaking met jou en je ouders. Met elkaar bespreken we onder meer het advies van je school en je persoonlijke situatie. Op basis van het advies van je basisschool, de uitslag van de auditie en uitkomst van de kennismaking, besluiten we of je kunt worden toegelaten tot De Theaterhavo/vwo.

Inschrijfdeadlines

De sluitingsdatum inschrijven audities voor de brugklas was: donderdag 4 februari 2021 om 10.00 uur

Audities zij-instroom zijn op donderdag 17 en vrijdag 18 juni 2021
De sluitingsdatum inschrijven audities zij-instroom is: zondag 13 juni 2021

Meld je aan vóór de sluitingsdata, dan ben je verzekerd van een auditieplek!
Heb je vragen over audities stuur dan een mail naar het kantoor van De Theaterhavo/vwo ( administratie@thv.nl ) of bel naar 010 244 33 00.

Inschrijven zij-instromers

Het is ook mogelijk om in te stromen in het tweede, derde of vierde jaar van De Theaterhavo/vwo voor HAVO en VWO en voor VWO ook in de vijfde leerjaar. Er is echter maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Op basis van de uitslag van de auditie én een motivatiegesprek bepalen wij of je op de wachtlijst wordt geplaatst. Bekendmaken van een definitieve toelating kan pas plaatsvinden aan het einde van het schooljaar. Dit is afhankelijk van het aantal beschikbare plaatsen. Natuurlijk moet je ook in het bezit zijn van een overgangsbewijs naar het leerjaar waarvoor je auditie hebt gedaan.

Bekijk hier de voorwaarden voor zij-instromen.

Inschrijven

De deadlines om in te schrijven voor schooljaar 21/22 zijn verstreken.

Houd de site in de gaten voor schooljaar 22/23

 

Audities

Na inschrijving word je uitgenodigd voor een auditiemoment (in de ochtend of middag). Tijdens dit auditiemoment wordt de gehele auditie afgenomen.

Open Dag

Wil je weten wanneer je kennis kan maken met onze school? Klik hier om meer te weten te komen over de Open Dag!

Auditie Theater

Op de dag van de auditie werk je samen met je auditiegroep 1 uur lang met docenten aan opdrachten voor de disciplines spel, dans en zang. Tijdens de auditie krijg je de tijd om opdrachten ‘eigen te maken’. Ook zullen we je vragen welke ideeën je zelf hebt over een bepaalde opdracht en bespreken we hoe jij de auditie hebt ervaren.

Auditie Vormgeving

Voorafgaand aan de auditie krijg je de opdracht om een map samen te stellen van eigen werk en moet je een thuisopdracht maken. Dit werk lever je bij de docent in op de dag van de auditie. Tijdens de auditie werk je een dagdeel lang met een docent aan diverse opdrachten.

Auditie Film

Voorafgaand aan de auditie krijg je een vragenlijst toegestuurd die je moet invullen. Daarnaast maak je een thuisopdracht. Dit werk lever je bij de docent in op de auditie. Tijdens de auditie heb je een gesprek van ongeveer 15 minuten bij de filmdocenten waarbij je thuisopdracht wordt bekeken en besproken.