Organisatie & docenten

Organisatie

De Theaterhavo/vwo komt voort uit samenwerking tussen LMC Voortgezet Onderwijs en Hofplein Rotterdam. Op 1 augustus 2005 is de Theaterhavo/vwo gestart vanuit het samenwerkingsverband tussen Jeugdtheater Hofplein en Stichting LMC Voortgezet Onderwijs.

De LMC-missie: “Het verzilveren van kleurrijk talent”, is het startpunt geweest voor het opzetten van een school voor leerlingen die affiniteit hebben met theater, kunst en cultuur.

De Theaterhavo/vwo wil een inspirerende leer- en onderwijsomgeving creëren voor iedere leerling met havo- of vwo-capaciteiten, met een fascinatie voor Theater, Film of Vormgeving en al dan niet met de wens om daar in het latere leven mee aan de slag te gaan.

LMC Voortgezet Onderwijs

LMC Voortgezet Onderwijs is een Rotterdams schoolbestuur op algemeen bijzondere, katholieke, protestants-christelijke en interconfessionele grondslag. De scholen van LMC verzorgen vmbo, mavo, havo, vwo (atheneum en gymnasium) en praktijkonderwijs in Rotterdam en Spijkenisse. De Theaterhavo/vwo heeft leerlingen met vele levensbeschouwelijke achtergronden op school. Wij leren hen om respectvol met elkaar om te gaan.

Hofplein Rotterdam

Hofplein Rotterdam brengt kinderen, jongeren en volwassenen in contact met cultuur in brede zin en met theater in het bijzonder! Hofplein Rotterdam biedt hiervoor jaarlijks een divers aanbod aan voorstellingen, theateropleidingen en cursussen in de vrije tijd, maar ook praktijkgerichte voltijd havo-, vwo-, mbo- en hbo-opleidingen.

De MBO Theaterschool
De Acteerschool Rotterdam
De Jeugdtheaterschool (cursussen in je vrije tijd)

Medewerkers

Locatieleider De Theaterhavo/vwo
tevens brugklascoördinator
Burt Aurik

Teamleiders De Theaterhavo/vwo 
2e en 3e leerjaar: Catarina Campinas Furtado
bovenbouw: Mireille Gill’ard

Administratief medewerkers
Annemieke Kleinjan
Annelies Eichholtz
Henni van den Berge

Concierge
Pieter Maarten van Vulpen

Docenten
De docenten van De Theaterhavo/vwo zijn per email te bereiken.
Het emailadres bestaat uit de ‘eerste letter van de voornaam.achternaam@hofpleinrotterdam.nl’.