INSCHRIJVEN

LEERLING WORDEN?

Om leerling te worden van De Theaterhavo/vwo doe je eerst auditie. Hierbij wordt gekeken naar je aanleg en eventueel talent, maar ook naar je doorzettingsvermogen en motivatie. Persoonlijk contact vinden wij belangrijk. Daarom organiseren wij na een auditie ook een persoonlijke kennismaking met jou en je ouders. Met elkaar bespreken we onder meer het advies van je school en je persoonlijke situatie. Op basis van het advies van je basisschool, je auditie en het kennismakingsgesprek, bespreken we samen of De Theaterhavo/vwo goed bij jou past.

Inschrijfdeadlines

Brugklas/klas 1
Aanmelden audities voor de brugklas schooljaar 2024-2025 is gesloten.
De audities voor de brugklas staan gepland op maandag 12 en woensdag 14 februari 2024.

Heb je vragen over de audities stuur dan een mail naar het kantoor van De Theaterhavo/vwo ( administratie@thv.nl ) of bel naar 010 244 33 00.

De aanmeldingsprocedure bij De Theaterhavo/vwo verloopt volgens de OverstapRoute.

Inschrijven zij-instromers

Het is ook mogelijk om in te stromen in het tweede, derde of vierde jaar van De Theaterhavo/vwo voor HAVO en VWO en voor VWO ook in het vijfde leerjaar. Er is echter maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.  Op basis van je auditie én het kennismakingsgesprek bespreken wij of De Theaterhavo/vwo goed bij jou past en of je op de wachtlijst wordt geplaatst. Bekendmaken van een definitieve toelating kan pas plaatsvinden aan het einde van het schooljaar. Dit is afhankelijk van het aantal beschikbare plaatsen. Natuurlijk moet je ook in het bezit zijn van een overgangsbewijs naar het leerjaar waarvoor je auditie hebt gedaan.

Audities zij-instroom zijn op maandag 3 en dinsdag 4 juni 2024.
De sluitingsdatum inschrijven audities zij-instroom is: gesloten

Meld je aan vóór de sluitingsdata, dan ben je verzekerd van een auditieplek!

Na het invullen van het aanmeldformulier ben je aangemeld voor de auditie en krijg je de bevestiging in je scherm te zien, je ontvang geen bevestiging per mail.
Ongeveer 1,5 week vóór de auditiedata ontvangen alle auditanten (en ouders) via de mail bericht van De Theaterhavo/vwo met de datum/tijd van de auditie en verdere informatie over de thuisopdrachten.
Let op deze mail kan in de spam/ongewenste mail binnenkomen, hou deze daarom rond die tijd goed in de gaten. 

Leerjaar 2 en 3
De aanmelding voor zij-instroom leerjaar 2 of 3 schooljaar 2024-2025 is gesloten

Leerjaar 4 en 5
De aanmelding voor zij-instroom leerjaar 4 (havo en vwo) of leerjaar 5 (alleen vwo) schooljaar 2024-2025is gesloten 

Bekijk hier de voorwaarden voor zij-instromers. 

INSCHRIJVEN

Hieronder staan de formulieren (nog een keer) om in te schrijven voor de audities seizoen/schooljaar 2024-2025.

Brugklas/klas 1
Aanmelden voor de brugklas schooljaar 2024-2025 gesloten

Leerjaar 2 en 3
Aanmelden voor zij-instroom leerjaar 2 of 3 schooljaar 2024-2025 gesloten

Leerjaar 4 en 5
Aanmelden voor zij-instroom leerjaar 4 (havo en vwo) of leerjaar 5 (alleen vwo) schooljaar 2024-2025 geslotenAUDITIE THEATER

Op de dag van de auditie werk je samen met je auditiegroep 1,5 uur lang met docenten aan opdrachten voor de disciplines spel, dans en zang. Tijdens de auditie krijg je de tijd om opdrachten ‘eigen te maken’. Ook zullen we je vragen welke ideeën je zelf hebt over een bepaalde opdracht en bespreken we hoe jij de auditie hebt ervaren.

AUDITIE VORMGEVING

Voorafgaand aan de auditie krijg je de opdracht om een map samen te stellen van eigen werk en moet je een thuisopdracht maken. Dit werk lever je bij de docent in op de dag van de auditie. Tijdens de auditie werk je een dagdeel lang met een docent aan diverse opdrachten.

AUDITIE FILM

Voorafgaand aan de auditie krijg je enkele opdrachten thuisgestuurd (vragenlijst, schrijfopdracht, eigen film- en fotowerk). Alles neem je mee naar de auditie en lever je in bij de docent. Tijdens de auditie die ongeveer één uur duurt maak je een kleine (groeps)opdracht en heb je een kort gesprek met de docent over je meegenomen werk en je motivatie voor de filmklas.