INSCHRIJVEN

LEERLING WORDEN?

Om leerling te worden van De Theaterhavo/vwo doe je eerst auditie. Hierbij wordt gekeken naar je aanleg en eventueel talent, maar ook naar je doorzettingsvermogen en motivatie. Persoonlijk contact vinden wij belangrijk. Daarom organiseren wij na een auditie ook een persoonlijke kennismaking met jou en je ouders. Met elkaar bespreken we onder meer het advies van je school en je persoonlijke situatie. Op basis van het advies van je basisschool, je auditie en het kennismakingsgesprek, bespreken we samen of De Theaterhavo/vwo goed bij jou past.

Inschrijfdeadlines

De audities voor de brugklas staan gepland op maandag 13 en woensdag 15 februari 2023
De sluitingsdatum inschrijven audities voor de brugklas was: maandag 6 februari 2023 om 10.00 uur

Heb je vragen over de audities stuur dan een mail naar het kantoor van De Theaterhavo/vwo ( administratie@thv.nl ) of bel naar 010 244 33 00.

Inschrijven zij-instromers

Het is ook mogelijk om in te stromen in het tweede, derde of vierde jaar van De Theaterhavo/vwo voor HAVO en VWO en voor VWO ook in de vijfde leerjaar. Er is echter maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.  Op basis van je auditie én het kennismakingsgesprek bespreken wij of De Theaterhavo/vwo goed bij jou past en of je op de wachtlijst wordt geplaatst. Bekendmaken van een definitieve toelating kan pas plaatsvinden aan het einde van het schooljaar. Dit is afhankelijk van het aantal beschikbare plaatsen. Natuurlijk moet je ook in het bezit zijn van een overgangsbewijs naar het leerjaar waarvoor je auditie hebt gedaan.

Audities zij-instroom zijn op woensdag 7 en maandag 12 juni 2023.
De sluitingsdatum inschrijven audities zij-instroom is gesloten (was op maandag 29 mei 2023 om 10.00 uur)

Bekijk hier de voorwaarden voor zij-instromen. 

INSCHRIJVEN

Hieronder staan de formulieren om in te schrijven voor seizoen/schooljaar 2023-2024.

Brugklas/klas 1
Deze deadline is gesloten, voor schooljaar 2023/2024 kunnen er geen leerlingen meer aangemeld worden voor de audities van de brugklas/klas 1.

Leerjaar 2 en 3
Deze deadline is gesloten, voor schooljaar 2023/2024 kunnen er geen leerlingen meer aangemeld worden voor de audities voor zij-instroom leerjaar 2 of 3.

Leerjaar 4 en 5
Deze deadline is gesloten, voor schooljaar 2023/2024 kunnen er geen leerlingen meer aangemeld worden voor de audities voor zij-instroom leerjaar 4 (havo en vwo) of leerjaar 5 (alleen vwo) s

Bekijk hier de voorwaarden voor zij-instromen. 

AUDITIE THEATER

Op de dag van de auditie werk je samen met je auditiegroep 1 uur lang met docenten aan opdrachten voor de disciplines spel, dans en zang. Tijdens de auditie krijg je de tijd om opdrachten ‘eigen te maken’. Ook zullen we je vragen welke ideeën je zelf hebt over een bepaalde opdracht en bespreken we hoe jij de auditie hebt ervaren.

AUDITIE VORMGEVING

Voorafgaand aan de auditie krijg je de opdracht om een map samen te stellen van eigen werk en moet je een thuisopdracht maken. Dit werk lever je bij de docent in op de dag van de auditie. Tijdens de auditie werk je een dagdeel lang met een docent aan diverse opdrachten.

AUDITIE FILM

Voorafgaand aan de auditie krijg je enkele opdrachten thuisgestuurd (vragenlijst, schrijfopdracht, eigen film- en fotowerk). Alles neem je mee naar de auditie en lever je het in bij de docent. Tijdens de auditie die tussen 30 en 45 minuten duurt maak je een kleine (groeps)opdracht en heb je een kort gesprek met de docent over je meegenomen werk en je motivatie voor de filmklas.