Museum of Everything

Woensdag 20 april is het culturele project van de eerstejaars van start gegaan. De leerlingen uit het brugjaar hebben een mobiel museum gemaakt met hun eigen tentoonstelling erin. Daarin deden ze vooral inspiratie op uit de tentoonstelling ‘The Museum of Everything’, die zij woensdag als start van het project hebben bezocht in de Kunsthal Rotterdam.

De eerste dag zijn de eerstejaars in de ochtend naar de tentoonstelling zelf geweest. Ze kregen een rondleiding om alle verhalen achter de kunstwerken te horen en om inspiratie op te doen. De tentoonstelling is een reizende tentoonstelling welke kunst laat zien in het genre Outsider Art. Na de rondleiding gingen ze weer terug naar school om daar hun ideeën uit te werken. In de middag hebben de leerlingen dan ook fantastische en creatieve verhalen geschreven en gefilosofeerd over Outsider Art. Donderdagochtend kregen de leerlingen in de ochtend verschillende workshop met thema’s zoals: reizen welke gegeven werd door de internationale kunstenaar Moritz Ebinger, dromen met oud leerlinge Mia Olsthoorn en mode door de styliste Chi Weber.

Vanaf vrijdag heeft De THV nu ook een eigen ‘Museum of Everything’ in de T-spot dankzij de creativiteit van de eerstejaars.