Alumni in de spotlight

WAT KUN JE MET EEN THV-DIPLOMA?

Leidt de THV je op tot artiest, beeldend kunstenaar, filmmaker? Nee, de Theaterhavo/vwo is geen vooropleiding, en met je havo of vwo-diploma heb je dezelfde mogelijkheden als elke andere leerling met een havo- of vwo-diploma in Nederland. Maar tegen de tijd dat je je diploma op de THV hebt behaald, heb je als onderdeel van je lesprogramma wel zo'n 1500-2000 uur je creativiteit kunnen ontwikkelen bij de artistieke vakken. En dat is een aardige basis als je in een vervolgopleiding jezelf verder wil ontwikkelen. Hieronder een mooi overzicht van oud-leerlingen van de Theaterhavo/vwo die in de artistieke richting verder zijn gegaan.

Jade Olieberg

Jade is te zien in de Netflix-serie 'Ares'.
Lees hier een recensie uit de Trouw: Tomboy met een vleugje kitsch, dat is de stijl van actrice Jade Olieberg uit Netflix-serie ‘Ares’ (trouw.nl)
Jade Olieberg studeerde in 2016 af aan de Amsterdamse Toneelschool en Kleinkunstacademie. Je kunt meer lezen over haar op de volgende site: Jade Olieberg - Wikipedia

Roy Goldman

Roy speelt o.a. in de Musicals 'Miss Saigon' en 'The Hunchback of Notre Dame'
Zie artikel: Veel Nederlanders in Weense Miss Saigon · (musicalsites.nl)
Meer info is te lezen op: Roy Goldman- Musical Vienna

Dorien van Gent

Dorien studeerde in 2015 af aan de Amsterdamse Toneelschool en Kleinkunstacademie en is winnaar van de 2022- Musical Award Gala voor beste vrouwelijke bijrol grote musical: Dorien van Gent | Musicalweb.nl

Naast haar werk als actrice is zij werkzaam als schrijver en theatermaker. Zo bewerkte en maakte ze Willem Wilminks Het Bangedierenbos bij Theater Sonnevanck, toerde ze met haar eigen voorstelling Papa Was A Rolling Stone langs verschillende festivals en schrijft ze sketches voor Het Klokhuis. Met haar voorstelling Brieven aan Wolf won ze tijdens het ITs Festival van 2015 zowel de Parade Parel als de Publieksprijs. Meer informatie is hier te lezen: Dorien van Gent | Musicalweb.nl

Josha Stradowski

Hij begon als kind met acteren in musicals als The Sound of Music en Ciske de Rat. In 2011/2012 vertolkte hij de rol van Pascal Roozen in de jeugdserie SpangaS. Daarna speelde hij onder andere de (hoofd-)rol van Joris in de tv-film Gewoon Vrienden. Deze film won in 2018 een aantal internationale prijzen. Hijzelf kreeg op het OUT at the Movies Int'l LGBT Film Festival de prijs voor de beste acteur.

 

Josha speelt nu in de Amazone-serie 'Wheel of Time': Josha Stradowski gecast in The Wheel of Time | de Lagarde

 

Vincent Dankelman en Jordy Dik

Vincent is een Nederlands (muzikaal-) theatermaker, toneelregisseur en componist die samen met choreograaf Jordy Dik werkt bij Theaterwerkplaats Tiuri in Roosendaal. Theaterwerkplaats Tiuri is een theatergezelschap waar mensen met een verstandelijke beperking werken.

Samen met de spelers maakte ze de voorstelling 'No Bodies', waar zij de Cultuurprijs 2019 van Roosendaal mee wonnen.

 

Esmee van Zeeventer

Esmee van Zeeventer studeerde af aan de AKI ARTez Enschede in 2021. Meer informatie: about (eamy.nl)

Dammes Kieft

Dammes is filmmaker in Arts, Music & Culture en werkt met diverse artiesten: Dammes Kieft

Gianni Antonia

Gianni is vormgever: Al jong lonkt het ondernemerschap | Trouw
Trainee conservator educatie versterkt Boijmans team - Museum Boijmans Van Beuningen

Joëlle van Adrichem

Joëlle is een oud-leerling van De Theaterhavo/vwo en heeft ruim een jaar geleden haar eigen bedrijf opgericht: JA Film. Joëlle werkt op filmsets en heeft bijvoorbeeld bijgedragen aan de 48 Hour film 'Garbage', de serie 'Spangas'(seizoen 14) en de film 'GRIT'.

Hoewel Joëlle niet bij ons haar diploma heeft gehaald, maar op het Grafisch Lyceum, verdient zij natuurlijk ook een plekje in onze spotlight!

Bekijk de website van JA Film voor meer informatie over het werk van Joëlle: https://ja-film.nl/

 

Lucas Rietveld

Lucas is ook een oud-leerling van De Theaterhavo/vwo die in de mediawereld werkzaam is. Momenteel werkt hij als editor bij Stay in Touch Media en edit hij bijvoorbeeld video's voor het programma 'De Helden van Nu'.

Lucas is ook een leerling die niet bij ons, maar op het Grafisch Lyceum in Rotterdam zijn diploma heeft gehaald. Omdat we graag op de hoogte blijven van al onze leerlingen, hoort Lucas ook in dit overzicht thuis!

 

Zafanja Ellensburg

Dat je niet altijd een baan in de media hoeft aan te nemen na het behalen van je diploma aan De Theaterhavo/vwo bewijst Zafanja. Met haar eigen bedrijf 'Bloss Brows' zorgt Zafanja voor de mooiste wenkbrauwen in de regio Rotterdam.

Waarom Zafanja een baan bij NOSstories heeft laten schieten en gekozen heeft voor een baan waarin creativiteit en ondernemendheid centraal staan, legt ze in deze video uit:

 

 

Iris Vrolijks

Met een beetje geluk zal onze oud-leerling Iris Vrolijks vanaf maart als volksvertegenwoordiger te vinden in de Tweede Kamer. Sinds 2018 zit zij al in de gemeenteraad van Maassluis voor de PvdA en interesseert zij zich in onderwerpen als: duurzaamheid, onderwijs, jeugdzorg en jongeren.

De komende tijd zal Iris, die op plek 28 staat van de kiezerslijst, volop bezig zijn met campagne voeren. En wie weet kunnen we dan vanaf maart zeggen dat een oud-leerling van De Theaterhavo/vwo in de Tweede Kamer zit!

 

Maurice van Kersbergen

Alumnist Maurice van Kersbergen zal op vrijdag 8 januari 2021 te zien zijn in de Blind Auditions van The Voice of Holland. Wij wensen Maurice veel succes toe en hopen dat minimaal één van coaches voor hem gaan draaien!

Het Gouds Dagblad schreef een artikel over Maurice dat je kan lezen via: https://goudsdagblad.nl/lokaal/maurice-van-kersbergen-in-the-voice-of-holland