Derdejaars halen met eigen ondernemingen meer dan €4000,- op voor Stichting Free A Girl

Donderdag 16 februari ontving Maarten Muijser van Free A Girl een cheque van ruim €4000,- die de derdejaarsleerlingen met hun eigen ondernemingen en projecten hebben opgebracht. Ieder jaar gaat de opbrengst naar een goed doel. Dit jaar hebben de leerlingen gekozen voor Free A Girl. Stichting Free a Girl zet zich in om jonge meisjes uit gedwongen prostitutie te bevrijden. Daarnaast investeert de stichting in opvang, traumaverwerking, medische zorg, onderwijs en beroepsopleidingen en re-integratie van de slachtoffers.

Het beste ondernemend project
In verschillende projectgroepen hebben de derdejaarsleerlingen van november 2016 tot en met januari 2017 een aantal uur per week zelfstandig gewerkt aan het opzetten van een eigen onderneming en project. Van een dinnershow tot een workshop zelfverdediging voor vrouwen en van een masterklasse met John Buijsman tot een Bingo voor ouderen. Ze hebben het helemaal zelf opgezet en uitgevoerd.

Vooraf presenteerden de verschillende projectgroepen hun project aan onder andere een deskundige jury die vervolgens bepaald welk project zich ‘Het beste Ondernemend Project van het jaar’ mag noemen. Viva La Diva ging er met deze titel vandoor. Zij organiseerden een beauty event voor vrouwen.

Met echte afdelingen, functies, een startlening en zakelijke relaties zijn de acht mini-ondernemingen echte bedrijven. Op deze manier oefenen de leerlingen met allerlei vaardigheden die met ondernemendheid, creativiteit en samenwerken te maken hebben.

[gallery size="medium" ids="1700,1701,1702"]