Fototentoonstelling Inspireer mij!

Zaterdag 5 maart 2016, tijdens de musemnacht010 presenteerden de 4e en 5e jaarsleerlingen vormgeving in de Kunsthal Rotterdam hun eigen werk in de vorm van een fototentoonstelling genaamd Inspireer mij! aan het brede publiek.

Het werk van de Amerikaanse fotograaf Philippe Halsman is de inspiratiebron voor de opdracht. Halsmans oeuvre toont, met een voorliefde voor het surrealisme, een buitengewone inventiviteit en technische vaardigheid. Deze kenmerken zijn het uitgangspunt voor de opdracht: ‘Neem een iconisch beeld of moment en creëer daarmee een eigen, surrealistische foto’. De set en de aankleding in deze foto’s is door de leerlingen zelf gemaakt. Fotograaf Nick Franken heeft in een masterclass, georganiseerd door WIRED Rotterdam, tips & tricks gegeven over fotografische technieken en het vertellen van een verhaal in één beeld. De resultaten van dit creatieve proces is in de presentatie ‘Inspireer mij!’ te zien.

Inspireer mij! is een samenwerking tussen de Kunsthal, De Theaterhavo/vwo en WIRED Rotterdam en wordt mede mogelijk gemaakt door drukkerij Creative Colors.

De tentoonstelling is nog tot 14 maart 2016 in de Kunsthal Rotterdam te bewonderen.

 

[gallery columns="4" link="file" ids="815,816,817,818,819,820,821,822"]