Ondernemende leerlingen halen €1965,90 op voor het goede doel

In de afgelopen maanden hebben de derdejaars leerlingen van de THV hard gewerkt binnen een eigen onderneming. Ieder jaar richten de derdejaars een eigen bedrijf op waarvan de opbrengst naar een goed doel gaat. Dit jaar hebben de leerlingen maar liefst €1965,90 opgehaald voor THOT Worldwide.

 THOT Worldwide heeft als doel  het door middel van educatieve en interactieve theatervoorstellingen sociale en maatschappelijke probleemstellingen bespreekbaar en inzichtelijk te maken voor de doelgroep ‘jongeren (12-18 jaar) en volwassenen’, waar ook ter wereld en in het bijzonder ontwikkelingslanden.

Het beste ondernemend project
In verschillende projectgroepen hebben de derdejaarsleerlingen de afgelopen maanden een aantal uur per week zelfstandig gewerkt aan het opzetten van een eigen onderneming. Met deze onderneming organiseerden de leerlingen diverse projecten zoals, een dinnershow, masterclass, make-over, filmfestival, een voorstelling en nog vele andere projecten. Ze hebben het helemaal zelf opgezet en uitgevoerd.

Op maandag 10 januari presenteerden de verschillende projectgroepen hun project aan een jury die vervolgens bepaalde welk project zich ‘Het beste Ondernemend Project van het jaar’ mag noemen. De organisatie van het Songfestival ging er met deze titel en prijs vandoor.

Met afdelingen, functies en zakelijke relaties zijn de acht mini-ondernemingen, echte bedrijven. Op deze manier oefenen de leerlingen met vaardigheden die met ondernemendheid, creativiteit, en samenwerken te maken hebben.

Winnaars OP 2018-2019 Songfestival