Tentoonstelling 'Compressed Emotions' Pop-Up Museum van Zuid-Holland

Tijdens de Nationale Museumweek, van 8 tot en met 14 april, vindt in Rotterdam de tentoonstelling ‘Compressed Emotions’ plaats. De derdejaars vormgeefleerlingen van De Theaterhavo/vwo creëren tijdens deze week hét Pop-Up Museum van Zuid-Holland in De Theaterschool.De titel van de tentoonstelling is geïnspireerd op het kunstwerk Compression de Bicyclette van Cesar (1970). De kunstwerken in de tentoonstelling zijn eveneens afkomstig uit de collectie van Museum Boijmans Van Beuningen.

Met de tentoonstelling ‘Compressed Emotions’ willen de dertien vormgeefleerlingen van De Theaterhavo/vwo een duidelijke tegenstelling laten zien tussen blije, kleurrijke, bijna hysterische kunstwerken en donkere, depressieve kunstwerken. Hiermee hopen ze een jeugdige tentoonstelling te presenteren met een bijzondere tweedeling en mensen op een andere manier naar kunst te laten kijken.

In totaal zijn 20 kunstwerken, schilderijen, beelden en videowerken, geselecteerd van onder andere César, Christophe Coppens, Bas Jan Ader, Pipilotti Rist en Sigurdur Gudmundsson.

Begeleid door Danielle van Rijssen en een team van Museum Boijmans Van Beuningen hebben de leerlingen ook het organisatieproces op zich genomen. Zo hebben ze materiaal voor de tentoonstelling klaargemaakt, pers benaderd en de zaaltekst en tentoonstellingsbordjes geschreven.

Opening Pop-Up Museum
De opening van de tentoonstelling ‘Compressed Emotions’ vindt plaats op maandag 8 april om 17.00 uur in De Theaterschool aan de Pieter de Hoochweg 222. Tijdens de opening vertellen de leerlingen meer over de tentoonstelling en de werken die zij geselecteerd hebben. De opening wordt verzorgd door oud-vormgeefleerling van De Theaterhavo/vwo Gianni Antonia. Hij studeert momenteel Graphic Communication Design aan de University of Arts London.

Openingstijden Pop-Up Museum
De tentoonstelling ‘Compressed Emotions’ voor het Pop-Up Museum is van dinsdag 9 tot en met 14 april tussen 12.00 en 17.00 uur gratis te bezoeken.
Locatie: De Theaterschool, Pieter de Hoochweg 222 te Rotterdam. Bij binnenkomst kan men zich melden bij de receptie.

[gallery columns="4" link="file" ids="2951,2952,2953,2955"]