Organisatie & docenten

ORGANISATIE

De Theaterhavo/vwo komt voort uit samenwerking tussen LMC Voortgezet Onderwijs en Jeugdtheater Hofplein. Op 1 augustus 2005 is De Theaterhavo/vwo gestart vanuit dit samenwerkingsverband.

De LMC-missie: “Het verzilveren van kleurrijk talent”, is het startpunt geweest voor het opzetten van een school voor leerlingen die affiniteit hebben met theater, kunst en cultuur.

De Theaterhavo/vwo wil een inspirerende leer- en onderwijsomgeving creëren voor iedere leerling met havo- of vwo-capaciteiten, met een fascinatie voor Theater, Film of Vormgeving en al dan niet met de wens om daar in het latere leven mee aan de slag te gaan.

LMC VOORTGEZET ONDERWIJS

LMC Voortgezet Onderwijs is een Rotterdams schoolbestuur op algemeen bijzondere, katholieke, protestants-christelijke en interconfessionele grondslag. De scholen van LMC verzorgen vmbo, mavo, havo, vwo (atheneum en gymnasium) en praktijkonderwijs in Rotterdam en Spijkenisse. De Theaterhavo/vwo heeft leerlingen met vele levensbeschouwelijke achtergronden op school. Wij leren hen om respectvol met elkaar om te gaan.

JEUGDTHEATER HOFPLEIN

Jeugdtheater Hofplein brengt kinderen, jongeren en volwassenen in contact met cultuur in brede zin en met theater in het bijzonder! Jeugdtheater Hofplein biedt hiervoor jaarlijks een divers aanbod aan voorstellingen, theateractiviteiten en cursussen in de vrije tijd, maar ook i.s.m. LMC Voortgezet Onderwijs en Albeda praktijkgerichte voltijd mavo-, havo-, vwo- en mbo- opleidingen aan.

Medewerkers

Locatiedirecteur De Theaterhavo/vwo
Burt Aurik

Teamleiders De Theaterhavo/vwo 
onderbouw: Catarina Campinas Furtado
bovenbouw: Mireille Gill’ard

Jaarlaagcoördinatoren De Theaterhavo/vwo
Leerjaar 1: Jos Kroon
Leerjaar 2: Rozelotte Borsten
Leerjaar 3: Frank Zaal
Leerjaar 4: Marjolein Gielstra

Administratief medewerkers
Leonie van den Oever (roosters)
Henni van den Berge (leerlingenadministratie, examensecretariaat, audities)
Annemieke Kleinjan (reizen, activiteiten, verlof)
Karen van de Vliet (management assistent en PR)
Nora Rittmüller (algehele ondersteuning kantoor)

Concierge
Gerja Veldhuis (4 dagen)
Nora Rittmüller (1 dag)

Productiemedewerker
José Linssen (producties, presentaties, voorstellingen)