Film

DE FILMKLAS

Heb jij altijd een camera in je hand? Vind je het leuk om verhalen te vertellen en ben jij het liefst uren bezig met regisseren, filmen, monteren en beeldbewerken?

Zit je in de Filmklas, dan krijg je elke week zes uur les van gespecialiseerde docenten uit de wereld van film, video en vormgeving. Je leert hoe je camera, licht en geluid kunt inzetten om verhalen te vertellen. Hoe breng je je boodschap het beste over? En hoe monteer en bewerk je filmmateriaal op de computer? Je weet steeds beter hoe je een idee uitwerkt tot een goede film.

 
 

FILMTECHNIEKEN

Natuurlijk leer je hoe een camera werkt en hoe je een goed scenario ontwikkelt. Maar ook: wat is een callsheet, een storyboard, een spotlist? Hoe ‘snijd’ je een spannende actiescène? Stapje voor stapje ontdek je hoe belangrijk al deze kennis en vaardigheden zijn en hoe je ze het best kunt toepassen bij jouw films.

EN… ACTIE!

Films maken leer je vooral door het veel te doen. Daarom ga je regelmatig de straat op of de studio in om opnames te maken. Je werkt samen met filmers uit jouw klas. Kun je de hulp van leerlingen uit de andere kunstvakken gebruiken? Regel het! Zo leer je elkaars kennis en vaardigheden benutten.

WERKEN IN PROJECTEN

De filmprojecten waar je aan werkt, worden elk jaar wat groter. Je moet daardoor steeds meer samenwerken, initiatieven nemen en kritisch nadenken. Dat zijn vaardigheden die in de toekomst alleen nog maar belangrijker zullen worden. Prima dus dat jij ze na De Theaterhavo/vwo op zak hebt!

 

Viewings

Elke periode sluit je af met een viewing voor ouders, familie en vrienden. Zo kun je laten zien waar je de afgelopen periode aan gewerkt hebt. Je zult merken dat je elk jaar beter wordt.

Tijdens het Examenfestival presenteer je je eigen film in een bekende filmzaal in Rotterdam aan een groot publiek. Je hebt hiervoor zelf het script geschreven, de casting en de opnames gedaan, het beeld en geluid gemonteerd en je hebt alles geregeld wat nodig was. Dat kun jij omdat je inmiddels een ervaren filmer bent!