Theater

DE THEATERKLAS

Sta jij graag op een podium? Houd je van acteren, zingen, dansen en samen een mooie voorstelling maken?

Als je voor de Theaterklas kiest, krijg je vier uur toneel-, twee uur zang- en twee uur dansles per week. Ook sta je minstens twee keer per jaar op een groot podium. Want theater, dat moet je vooral doen! Je maakt presentaties die je helemaal zelf bedenkt, samenstelt en uitvoert. Je speelt ook samen met leeftijdsgenoten in voorstellingen. Naar school gaan wordt zo wel heel bijzonder.

 
 

SPEL

Toneelspelen begint met dat je het leuk vindt om op te treden. Je maakt graag mensen aan het lachen, ontroert ze of laat ze ergens over nadenken. Je krijgt les van professionele theaterdocenten en regisseurs. Zij leren je hoe het vak in elkaar zit, een vak dat vreselijk leuk is om te leren. Je leert je eigen fantasie gebruiken, samenspelen, een personage ontwikkelen, improviseren en nog veel meer. Er wordt heel hard en serieus gewerkt, maar er wordt ook veel gelachen.

DANS

De danslessen volg je in ruime lokalen met mooie balletvloeren en spiegelwanden. Leren dansen is je letterlijk in het zweet werken! Je traint technieken en leert choreografieën aan. Denk je dat je niet zo makkelijk beweegt en vind je het lastig om bewegingen te onthouden? Dan nog is dans een heel mooi vak om te leren. Met dans kun je namelijk een verhaal vertellen of een gevoel uitdrukken; het is een expressievak.

ZANG

Iedereen doet het, al is het maar onder de douche: zingen! Maar als je opeens voor publiek moet zingen, kan dat behoorlijk eng zijn. Gelukkig begrijpen jouw zangdocenten dat. Ze leren je technieken om je zangkwaliteit te verbeteren, naar elkaar te luisteren en samen prachtige meerstemmige liederen te zingen.

 

PRESENTATIES

Ieder jaar sta je een paar keer op het podium en laat je zien wat je kan en geleerd hebt. Je ouders, vrienden en iedereen die dat leuk vindt, kan komen kijken. Samen met je klasgenoten treed je op in één van de mooiste theaters van Rotterdam: het Hofpleintheater.
Halverwege het leerjaar treed je op tijdens de voorspeelavond. Kleine, mooie, grappige en ontroerende scènes en mooie dansen en liederen die je geleerd hebt in de toneel-, dans- en zanglessen worden gepresenteerd aan een volle zaal. Aan het eind van het leerjaar maak je samen met je docenten een voorstelling met toneel, dans én zang.

KUNSTLAB

In november/december ga je het ‘Kunstlab’ in. Dat is een periode van vijf intensieve weken vol workshops. Je krijgt bijvoorbeeld workshops tekstschrijven, choreografie, compositie, performance en filosofie. Daarna ga je zelf iets maken. Natuurlijk helpen je docenten je daarbij. Je kiest of je in je eentje of in een groep wilt werken aan een optreden. Het eindresultaat presenteer je aan je hele leerjaar.