Vormgeving

DE VORMGEVINGSKLAS

Ben jij creatief en nieuwsgierig? Bruis je van de ideeën? En houd je ervan om verrassende dingen te ontwerpen?

In de Vormgevingsklas volg je twee dagdelen per week lessen van vakmensen uit de wereld van vormgeving, kunst en cultuur. Je maakt kennis met verschillende materialen en technieken. Je leert zelfstandig werken, maar ook samenwerken met andere kunstdisciplines, zoals theater en film.

 
 

ONTWERPEN EN BOUWEN

Bij de vormgevingsuren leer je vooral door te doen. Je krijgt les in ‘klassieke’ technieken als tekenen, schilderen, grafische vormgeving en collages maken. Maar je leert ook in 3D te werken, met verschillende materialen. Beeldhouwen, bouwen, solderen, boren, naaien, zagen – al doende maak je kennis met allerlei technieken. De eerste jaren houd je je veel bezig met het vakgebied theatervormgeving (grime, decor en kostuum). Het aanbod is nog heel breed, zodat je een goede basis legt. Hoe verder je komt in je opleiding, hoe meer je je gaat specialiseren.

MODERNSTE TECHNIEKEN

Natuurlijk ga je ook aan de slag met nieuwe ontwerpmogelijkheden. Meteen in je eerste jaar mag je filmen, editen en leer je meer over licht en geluid. Je werkt met LittleBits en de MaKeyMaKey. Ook de computerprogramma’s Photoshop, Indesign, Illustrator en Tinkercad komen in de onderbouw al langs. En wist je dat we een 3D-printer in huis hebben?

VAARDIGHEDEN

Langzaam ontdek je welke vakgebieden en technieken jou het best liggen. Maar we vinden het ook belangrijk dat je op school leert samenwerken, ondernemen, openstaan voor de mening van anderen en doorzetten. Dat zijn vaardigheden die je de rest van je leven goed kunt gebruiken.

 

EXPOSEREN

Elk lesblok sluit je af met een expositie voor je ouders, familie en vrienden. Je laat zien wat je inmiddels kunt. In de onderbouw zijn deze exposities op school. In de bovenbouw exposeer je op bekende Rotterdamse plekken als Villa Zebra en De Kunsthal. Daar kun je je werk aan een breder publiek laten zien. Ook tijdens het Examenfestival exposeer je op verschillende bijzondere locaties in Rotterdam. Spannend en eervol!