OVER ONS
Al zo lang jij je kunt herinneren ben je creatief, nieuwsgierig en ondernemend. Een doorzetter. Je zit vol verhalen en bent supergemotiveerd om mooie dingen te maken. Op De Theaterhavo/vwo zit je in een klas met alleen maar kinderen zoals jij: boordevol talent en de drang om daar wat mee te doen. Dat voelt als thuiskomen.
Op onze school volg je een opleiding op havo- of vwo-niveau. Daarnaast ontwikkel je jouw artistieke talenten. Je leert samenwerken met anderen en openstaan voor hun mening. En tijdens verschillende projecten ervaar je hoe het is om te denken als een ondernemer. De Theaterhavo/vwo is pittig, daar zijn we heel eerlijk in. We verwachten dat je zelfstandig kunt werken en veel eigen initiatief toont. Maar heb je eenmaal een diploma van onze school, dan sta je stevig in je schoenen. Je hebt een prima basis voor een hbo- of universitaire studie.
Jeugdtheater Hofplein en SARO
De Theaterhavo/vwo bestaat sinds 2005. De school is een samenwerkingsverband tussen Jeugdtheater Hofplein en SARO (voorheen LMC Voortgezet onderwijs)
LESTIJDEN
Rooster
1e lesuur 08.55 – 09.40 uur
2e lesuur 09.40 – 10.25 uur
Pauze vijftien minuten
3e lesuur 10.40 – 11.25 uur
4e lesuur 11.25 – 12.10 uur
Pauze half uur
Het Vijfde Uur 12.40 – 13.25 uur
6e lesuur 13.25 – 14.10 uur
7e lesuur 14.10 – 14.55 uur
Pauze tien minuten
8e lesuur 15.05 – 15.50 uur
9e lesuur 15.50 – 16.35 uur
NATUURLIJK IS NIEMAND HETZELFDE, GELUKKIG MAAR!
WAT LEER JE?
Met een diploma van De Theaterhavo/vwo sta je stevig in je schoenen en kun je alle kanten op. Samen met je leraren werk je aan de volgende drie doelen:
1. Een havo- of vwo-diploma
Je verlaat de school met een havo- of vwo-diploma op zak. Hiermee kun je verder studeren aan een hbo of universiteit. Wil je na je middelbare school naar een kunstopleiding? Dan ben je alvast uitstekend voorbereid.
2. Talentontwikkeling
Twee dagdelen per week volg je inspirerende lessen in jouw keuzerichting: Theater, Film of Vormgeving. Daarin werk je aan je creatieve vaardigheden. De 6 à 8 uur die op De Theaterhavo/vwo aan de artistieke vakken worden besteed, zijn de uren die op andere middelbare scholen ingevuld worden met vakken als tekenen, handvaardigheid en muziek.
3. Communiceren, ondernemen & presteren
Om later succesvol te zijn, moet je onder andere zakelijk kunnen denken. Daarom oefen je tijdens je hele schoolloopbaan je ondernemende kwaliteiten. Je begint met kleine projecten: wat is er bijvoorbeeld voor nodig om een geslaagde uitvoering te maken? In het derde leerjaar richt je met klasgenoten een bedrijfje op en ga je echt ondernemen. Met elkaar maak en bewaak je een financieel budget. Je werkt met echt geld, voor een echt publiek en met een echt doel: winst maken! Zo leer je initiatief te nemen, samen te werken en kritisch te denken. Na je eindexamen ben je een ondernemende kunstenaar of een creatieve ondernemer.
Downloads
Belangrijke documenten
Inspectierapporten
HET VIJFDE UUR
Drie kwartier op jouw manier
Tijdens Het Vijfde Uur mag je helemaal zelf bepalen waar jij drie kwartier aan wil werken, bij welke docent of vak.
Dit kan aan een kunst- of avo-vak zijn. De indeling van dit uur maak je ook zelf, eventueel onder begeleiding van jouw vakdocent, mentor of ouders. Zo kun je bijvoorbeeld in het lab aan de slag gaan, verdiepen in een eigen of ander kunstvak, werken aan een werkstuk, achterstanden inhalen of gewoon lekker even lezen in de stilteruimte.
Met Het Vijfde Uur leer je om zelfstandig te zijn, zelfverantwoording te nemen én werk je aan eigenaarschap.